Over ons

Agrotechniek en apparatuurblog Welkom op mijn blog over agrotechniek en apparatuur. Mijn naam is Pieter en ik ben derdejaarsstudent aan de Wageningen University. Mijn passie voor agrotechniek wil ik graag delen en ik ben daarom deze blog begonnen. Hier schrijf ik over alles wat met agrotechniek en apparatuur te maken heeft. Mijn recente onderzoeken zijn hier terug te vinden en ook mijn ervaring met agrotechniek als boerenzoon. Ik hoop een breed en duidelijk beeld te geven over deze tak van sport en op educatieve wijze meer te kunnen delen over het vak. Wees welkom en lees alles wat je wil weten over agrotechniek.

Zoeken

Archief

Recente artikelen

Hekwerk: omheining paarden
9 november 2017

Hekwerk: omheining paarden

Het creëren van een juiste omheining voor paarden is de beste zekerheid voor het voorkomen van uitbrekingen en verwondingen. Helaas zijn veel verkeersongevallen door uitgebroken paarden het gevolg van een slechte omheining. Om een weiland goed en veilig te omheinen zijn vaak professionele maatregelingen nodig. In deze blogpost schrijf ik over waar een omheining voor paarden aan moet voldoen en welke soorten omheiningen hier het best bij passen.

Waar moet een omheining voor paarden aan voldoen?

Een omheining paarden moet aan minstens drie dingen voldoen:

  1. Alle paarden op een veilige manier in de weide houden.
  2. Diervriendelijk zijn.
  3. Van stevig materiaal gemaakt zijn.

Dit zijn de drie peilers van een goede omheining. Als eerst moet het belang gediend worden dat alle paarden in de wei gehouden worden. Het vrij grazen zorgt voor een goede algehele gezondheid van de dieren en dat deze diervriendelijk is, is ook van groot belang. Zorg voor geen uitstekende stukken, prikkeldraad of materialen die de paarden kunnen verwonden. Het is erg belangrijk dat er geïnvesteerd word in een goede omheining. Dat de omheining van stevig en hoogwaardige producten gemaakt wordt. Op deze manier geniet je voor een lange periode van een goede omheining voor jouw paarden.

Soorten omheiningen

Er bestaan verschillende soorten omheiningen die aan deze eisen voldoen. Het is een kwestie van welke het best bij jou, jouw wei en jouw paarden past. Er bestaan genoeg houten hekwerken die van hoogwaardige houtsoorten gemaakt worden en geïmpregneerd worden met product dat houtworm tegengaat. Op deze manier kun je erg lang plezier hebben van een houten hekwerk. Een houten hekwerk is vaak stevig, stabiel en betrouwbaar. Zorg dat deze op de juiste hoogte wordt gemaakt zodat het niet mogelijk is voor de paarden om eroverheen te komen. Wanneer je investeert in een goed houten hek, kun je hier jarenlang plezier van hebben en een goede omheining voor jouw paarden hebben. 

Schokdraad is een andere optie voor omheining paarden. Door middel van elektronisch geladen draad worden de paarden veilig in de wei omheind. Op deze manier voorkom je uitbrekingen en ben je verzekerd van een effectieve omheining. Sommige dierenactivisten vinden schokdraad niet een diervriendelijke optie, maar veel paardenhouders zweren bij schokdraad. De combinatie van hekwerk met een schokdraad zorgt daarentegen voor een nog veiligere optie. Op deze manier zorg je voor een diervriendelijke omheining van hekwerk en een noodzakelijke lijn schokdraad om uitbrekingen optimaal te voorkomen. Kies zelf welke omheining het best bij jou en jouw paarden past en investeer in de beste optie. Je hebt jarenlang plezier van een goed hekwerk of omheining voor jouw paarden.

Voor meer informatie spreek met Arfman.

Tags: